Utánozó Majom

Das Vizual E-handebuch für Zeitgenosse Kunst und Mode

Címkék

ad (4) akció szobrok (2) animáció (7) architecture (2) art (10) autó (3) batman (2) bicikli (3) bicycle (2) bike (3) bmw (3) cg (4) design (11) divat (3) dubai (2) építészet (3) épület (5) extreme (2) fal (2) fashion (2) felhőkarcoló (2) female (2) film (14) fotó (6) funny (2) graffiti (2) graphics (2) horror (2) hülye (3) humor (2) installáció (7) installation (2) játék (2) kaszkadőr (2) kiállítás (3) klipp (3) lego (6) london (4) love (2) magic (2) music (2) music video (7) natalie portman (2) new york (2) (2) photo (2) pixel (2) polaroid (2) porn (2) reklám (6) rekord (2) render (2) retro (7) spanyol (2) speed (3) sport (3) streetart (5) street art (2) tatoo (2) tech (2) tetoválás (2) trailer (2) urban (4) videoklipp (3) visual (4) woman (2) Címkefelhő

Friss topikok

4 sebességes Lego BMW diferenciálművel

2008.07.12. 10:28 RaggaFuegos

Tegnap éjjel Szentendrén sétálgattam, és Regős Mártonnal találkoztam aki pár év alatt építette ezt a Lego autót. Az elemeket külön-külön gyűjtötte bolhapiacról meg ahonnan tudta. A BMW-ben 4 sebességes működő sebességváltó van, diferenciálmű, V8-as motor, 3 lengőkaros felfüggesztés. Nézzétek meg a kocsi alját a hajtás után.

Marci elmondta támogatás híján teljesen hobbi szinten van nála a Legozás. A Dán cég meg állítólag túl magasan hordja az orrát, és nem figyel fel a hozzá hasonló tehettségekre. Pedig talán nem ártana! Különösen hogy évek óta a bezárás határán szüttyögnek, és barbi-ló meg akció-emberke figura szettekkel próbálnak megtartani egy szeletet a piacból. Csúnya melléfogás! Inkább Regős Mártonnak kellett volna szólni hogy gurítsa be a BMW-t.

25 komment

Címkék: tech retro bmw lego szentendre regős márton

A bejegyzés trackback címe:

https://utanozomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr32564770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kniight 2008.07.12. 19:07:34

A régi szép idők jutottak eszembe, amikor mindenfélét építetem legóból. Még a Commodore User Portjára is rákötöttem a lego robotot.

Sajnos a mostani fiatalokat nem köti le az ilyesmi, ez nagy kár.

Szép munka, gratula a készítőnek.

min 2008.07.12. 19:34:48

Ott van a topon! Gratula a készítőnek!

solesz 2008.07.12. 20:41:18

ügyes munka.

nekem még megvan a 8860-as szett, amiben egy 3 sebességes, 4 dugattyúval, diffivel, 4 db lengéscsillapítóval, állítható dönthető ülésekkel felszerelt autó van.
( guide.lugnet.com/set/?q=8860_1&v=z )

utána építettem egy helikoptert, amin volt kollektív állásszögváltoztatás is. és persze farokrotor.

Paulybird 2008.07.12. 20:56:42

sajna így ebben a formában a lego megbukott.
Nagyon remélem, hogy csődbe megy a picsába mielőbb ez a köcsög banda, és a gyártási jogok átkerülnek valaki máshoz, akinek nem lesz zsenán kínában milliószámra olcsóért gyrtani a sok technik-legót, és elemet.
Nemtom, mibe van most egy nagy pakk technik, de amikor én kaptam őket, nagyon drágák voltak.
Most meg már alig látok nagy doboz technikelgókat a boltok polcain, és látok, azok is több tízezrekbe fájnak.
Ellenben nyomatnak sok értelmetlen fost Lego brand alatt.
kettő egyedi elemből összepattintható szintetikus biorobotot gumicsúzlival meg vegyen sokezererét a halál, akkormár a kínai dzsiájdzsó, vagy a csattogóslepke, sőt, akkor már inkább játszon a kis lurkó a pöcsével, még annak is több értelem van, és olcsóbb is.

Emlékszem mekkora királyság volt a lego, karácsonykor a fa alatt gyorsan összeraktuk ami a füzetkében volt, csak a rend kedvéért, pipa, aztán meg évekig játszottunk a sok durvábbnál durvább szerkezettel, amit összemérnökösködtünk, szerintem mindent kihoztunk azokból az elemkeből.

Olyat szeretnék, hogy olcsó, és kurvanagy zsák, és mérhetetlenül sok kerék, fogaskerék, csiga, rugó, hosszú elem, csúszós elem, mert ezekből mindig takarékoskodni kellett. :)

Uhrin Imre 2008.07.12. 21:44:02

8860 ból egyből 8 dobozzal vettem, hogy a Liebherrt (autódaru) meg tudgam építeni. Mechanikusan megoldottam az összes tengely kormányzását.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.07.12. 21:45:20

És a keletnémet Construction fémépítő? Az is milyen jó volt már. Az még jobban kihalt, mint a Lego.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.07.12. 21:47:14

Kolompár Tomendzseri:

Már nem kell sokat várnod, a jogok ugyan még a LEGO-nál vannak, de múlt héten vettünk kb. harmadáron kínai utánzatot, teljesen jó minőségben, ráadásul full-kompatibilis az eredetivel:-)))

Dánia-Csájna: null-egy

will · http://willfreeman.freeblog.hu 2008.07.12. 22:11:29

én piros corvette-et építettem legoból, csak három sebességes volt, és felfüggesztés nem volt speckó, de bukólámpásra csináltam. majd előtúrom a fotókat.
LEGO sajnos tényleg rossz úton jár, a korai dobozokat egy óráig lehetett építeni, ma három elemből kész van minden, a kalózhajó gyakorlatilag már annyira sem bonyolult mint egy playmobil. :(
viszont vannak ezek a virtuális, szoftveres dobozok, lehet, hogy az jó, bár mocsok drága az is.

Guyon 2008.07.12. 22:39:44

Nem osztom a pesszimizmusotokat! Szerintem minden a szülők hibája! Nézzétek mega kisebb csomagok árait:
www.legomarkabolt.hu/index.php?oldal=katalogus&action=&ev=2008&k=8&cs=1
A playmobil meg a G.I.JOE elmehet a... Én azért is az ilyen játékokat fogom venni a gyereknek! Már ha megtehetem. Bár a szeptemberben születendő lányommal bajban vagyok... Nem szeretném ha a Barbie lenne az isten, de azért csak nővé kéne válnia és nem egy technokratává.
Amúgy a lego jön (majdnem kínából):
index.hu/gazdasag/magyar/lego080701/
Remélem hungarikum lesz:-)))

Ivan Kozirev 2008.07.12. 22:40:10

Skacok, el kell fogadni, hogy a világ változik, egyre gyorsabb ütemben. Nagyapám is mindig kesergett, hogy ők még egy szál bicskával a mezőn milyen sípokat faragtak, stb. Mi meg persze inkább legóztunk. Ma is ez van, mi kesergünk, hogy mi még napokon keresztül legóztunk, a mai gyerekek meg inkább a számítógép előtt ülnek vagy mit tudom én.

A lego cég amúgy már évek óta rendben van anyagilag, s érdekes módon pont azért került korábban bajba, mert ő is hitte, hogy a világ nem változik, vagy nem ilyen ütemben. S pont azért nyereséges megint, mert átalakítottak mindent, a termékpalettát, a médiumokat, mindent. Próbálnak ott is támadni, ahova a mai gyerekek áthúzódtak, film, számítógép, stb. Rájöttek, hogy a mai gyerekeket már annyi hatás éri, fel van pörögve minden, nem biztos, hogy olyan készletek kellenek nekik, amikkel napokra elvan... Egyszóval azt mondani, hogy a lego már nem a mi gyerekkorunk készleteit gyártja akkor dögöljön meg, holott pont akkor dögölt volna meg, ha még mindig a régi recept szerint működne.

Bár szerintem is a lego túl van árazva, kínai cuccot akkor sem vennék, ha 100%-ban olyan vagy az, mint az eredeti. Ez elvi kérdés. S a meccs képlete sem olyan egyértelmű, hogy Dánia-Kína 0:1, mert pl. nagyon sok készletet itt gyártanak Nyíregyházán (összes Duplo és Creator), tehát ha Kína nyer, mi is veszítünk.

Tamas3 2008.07.12. 23:18:00

Én az unokaöcsém lánctalpas tolólapos munkagépből építettem annak idején F1-es versenykocsit. Fogasléces kormánymű, a kereket meg a lánctalpszemekből oldottam meg. Az összes haverom a csodájára járt. Egy rendőrautós készletből meg egy másik repcsisből meg Star Wars hósiklót alkottam. Mindkét esetben a legnagyobb feladat a megfelelő színek összehozása volt. Régi szép idők! Az asszony gyerekkori házépítő készlete szerencsére megmaradt és az ötéves lányom olyan palotákat épít belőle, hogy elképesztő. A mai készletek egyszerűen nevetségesek.

cooperugynok · http://vilagmegvaltogondolatok.hu 2008.07.13. 00:01:58

azért ez a működőtől pont olyan messze van, mint a Lego a kihalástól...
nálunk a gyereknek valamivel több Legoja van, mint anno nekem, pont csak annyival több, amennyivel engem jobban megfizetnek most, mint apámat az átkosban
nekünk max annyiból volt nagyobb presztizse/megbecsülése anno, mert jóval kevesebb elérhető játék volt
de azért írjon még pár ilyen nyolcdobozzalvettem meg háromkaros felfüggesztéstől hasraeső bájonikölhuszár :)

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2008.07.13. 00:02:50

Respect az alkotónak.

A közelmúltban, vén fejjel bennem is feltámadt a legózhatnék, elő is ástam a sráckoromból megmaradt dobozokat, de sajnos azzal kellett szembesülnöm, amire számítottam, a setek annyira korlátozottak, hogy még a legprimitívebb, 15-20 darabos, micro terveimet sem tudtam megvalósítani, még színezés nélkül sem, így feladtam. Régen meg kitaláltam a mozaik témát, amikor még nem volt felkapott dolog (lásd Schumi mozaik a Fókuszban). Nyilván nem volt spanyolviasz sem, páran már tolhatták, de több tízezer, színben és méretben válogatott brickhez csak a felkapott, támogatott művészek és a leginkább megszállott milliomosok tudnak hozzájutni, így halott ötlet volt, azóta meg már nem annyira unique, vannak hivatalos mozaiksetek is.

Egyéb lehetőség híján a LEGO Factory-val (factory.lego.com) szórakozok néha, versenyt még nem nyertem. Hasonló cipőben járóknak ajánlom, ingyenes, viszonylag kényelmes 3D LEGO CAD cuccos, van persze nem hivatalos alternatívája is, meg ha már valaki 3D-zik, talán jobban vonzza a Blender, de aki szereti a minimált és a pixel artot, annak ez is jó buli.

Tényleg elég patkányság, hogy ennyire aranyárban mérik a gagyi fröccsöntött brickeket, és a játékszer-készletek limitált válogatása miatt egy árva, megfelelő színű kockához sem könnyű hozzájutni (tematikus aukciós portálokon licitálni, más országból postáztatni, ember nem bírja pénzzel és idővel), én jobban támogatnám a helyükben a LEGO művészeket.

Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a cég bajban lenne (nem tudom, hogy a magyar gyár beindítása jelent-e valamit, azon túl, hogy olcsóbb munkaerő és több adókedvezmény után mennek), például a sikerfilmekkel összekapcsolt készletek és videojátékok (LEGO Indiana Jones, LEGO Star Wars) tuti, hogy óriási üzletek.

Ezeknek a kínai LEGO híreknek nagyon örülök, nálam eddig kiestek, újdonság.

bbandi 2008.07.13. 00:31:43

btw a LEGO számítógépes játékai szerintem zseniálisak!
(nem, én még nem a számítógépen felnőtt nemzedék vagyok, egy szekrény tele van a testvéreimmel összegyűjtött LEGOkkal)

Donor 2008.07.13. 00:32:07

Én is a legó generációhoz tartozok. LEgnagyobb sajnálatomra a mostani legókban nincs fantázia. A régi készletemben több használható elem van mint a Legó honlapján.
A robot építő készlet még jó lenne, de abban is kevés az építő elem. Jó volna egy komolyabb szenzor rendszer, komolyabb mechanikával, hogy legalább egy Aibo szintü robotot össze lehessen rakni. Így viszont drágább mint amit ér az egész.

Sajnálom ha kipusztul a lego, de a fiamat nem féltem. Pár napja láttam egy 3D nyomtatót. A fiam nem legózni fog előre gyárott elemekből, hanem megtervezi a CAD programban, kinyomtatja, és játszik vele :)

Én még azzal küzdöttem hogy a szűkös építőelemek korlátját kijátszva építsek robotkart, mechanikus óra szerkezetet, disco lasert, állványos fúrót :D

A fiamnak a statika, dinamika, aerodinamika meg vezérlés rejtélyeit kell megfejtenie.

cooperugynok · http://vilagmegvaltogondolatok.hu 2008.07.13. 01:05:01

médiageci 'fáradj' már be valami nagyobb játékáruházba neadj'isten ülj fel a vonatra vagy a fenti csodás BMW-re és bécsben nézd meg a toys'r'us -t a mai napig lehet kapni ömlesztett vödröket annyi régi tipusu vacakkal amennyit a penztarcad enged... es joval olcsobban mint az epitodobozok. igaz ezekben nincs lengőkar meg ilyesmi.
sőt úgy rémlik régebben lehetett ezeket színre is venni.
a mozaikozás meg a kreativitás megcsúfolása
na majd irjatok ha valaki összerakta a hybridhajtású priust bionicle lengőkarokkal és tényleg müködik

MP 2008.07.13. 06:29:30

Ez a kép a bácsi kapu előtt, TELITALÁLAT! Csak gratulálni tudok!

MP 2008.07.13. 06:33:22

Bocsánat! Természetesen Bécsi az a kapu.

Bekő Tóni 2008.07.13. 08:49:18

Nem a Lego-hoz, hanem a BMW-hez kellett volna fordulni.
Azok tuti respektálták vón, sőt, még a BMW múzeumban is kiállítják.
Lego meg kapja bé.

Dr. Minifig Ogel 2008.07.13. 22:32:45

Mi ez a sok nyafogás???
Mind a mai napig kaphatóak rendes, kreatív dobozok (Creator, City, stb.), téma dobozok (AquaRaiders, Mars Mission) és ömlesztett, vödrös Legó is.
Ha valakinek ez nem elég, menjen el valamelyik Legolandba és vásároljon be a Brick Shopban (a legközelebbi a güntzburgi, maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=g%C3%BCnzburg,+de&ie=UTF8&ll=48.424844,10.298696&spn=0.019992,0.037594&t=h&z=15 , 814 Km Budapesttől, 7 óra 11 perc).
De lehet Lego-t venni a Bricklink-en (www.bricklink.com) is.
Ráadásul van Lego Digital Designer (ldd.lego.com/download/) és MLCad (www.lm-software.com/mlcad/) is.
Három kisfiam van, mind a valódi, mind a virtuális Lego-val jól eljátszanak.
Nincs itt semmi baj.

kingabo 2008.07.14. 15:16:23

Itt fenn van egy csomó legó összerakási útmutatója hátha más is szeretne inkább saját elemekből építkezni: www.hccamsterdam.nl/brickfactory/index.htm

kristofka 2008.11.14. 19:46:23

háhá én teherautót vagy traktort szoktam építeni és van hozzájuk motorom difiműböl kuplungot szoktam csinálni! terepjáró teherautóim tiszta jók ám me átmennek a legó dombon :D
süti beállítások módosítása